Bio

Ildefons Alonso Valls es llicencià en piano clàssic l'any 2007. Tres anys més tard la seva passió per la bateria el porta una altra vegada a l'Esmuc per estudiar en l’especialitat de Jazz. Aquest 2015 presenta el seu projecte “Metrinova”, el quartet de jazz que lidera, on aboca, tan en interpretació com en composició, tots els coneixements adquirits aquests anys d'estudi i d’intèrpret. Mestres com Jo Krause, David Xirgu, Joan Monné, Giulia Valle, Elisabeth Raspall, Ignasi Terraza o Lluís Vidal li han obert la porta al llenguatge del Jazz i a la possibilitat de tocar i gravar amb músics de l'escena actual del jazz català com Dani Comas, Albert Cirera, Pol Padrós, Marc Cuevas… Ildefons Alonso Valls enceta una nova etapa després d'haver assaborit l'èxit amb projectes que s’emmarquen en altres estils de música més propers al folk i al pop. Actualment toca amb El Petit de Cal Eril amb qui ha gravat l’últim disc “La Figura del Buit” i participa en diversos projectes de Jazz.

Metrinova

Metrinova és el quartet de jazz liderat pel bateria Ildefons Alonso. Les seves composicions pendulen entre la mirada a la tradició del jazz i la passió per investigar formes rítmiques poc habituals. Al costat de Dani Comas, Lucas Martinez i Marc Cuevas, Ildefons Alonso presenta el seu primer disc Metrinova Vol 1 editat pel segell Underpool. La interpretació aferrissada d’aquests quatre músics dóna vida a unes peces de caràcter excepcional, plenes de connotacions extramusicals.

Bateria

A part de Metrinova, el seu projecte de jazz, Ildefons Alonso participa com a sideman en projectes d’altra gent. Recentment acaba de finalitzar la gira de “La Figura del Buit” amb El Petit de Cal Eril. També ha participat tocant i composant per al tercer volum dels “Underpool Sessions” de la discogràfica Underpool Records. Desde l’any 2000 ha sigut bateria habitual de l’escena de folk i tradi tocant amb El Pont d’Arcalís, Marc del Pino, La Font de la Carota i Les Violines. Membre dels guanyadors del Sona 9 2006, Xazzar, amb qui va enregistrar dos discs. Bateria també a Angelina i els Moderns el grup de versions de ieié en català. En la vesant més rockera ha estat diversos anys tocant i gravant amb Abono pa la Tierra (funk-metal), Mínnim (pop d’autor) i recentment amb Cataplàusia (power-rock psicodèlic). També ha treballat al teatre amb Dagoll Dagom a “La Nit de Sant Joan” al costat de Xavi Lloses amb qui també ha col·laborat amb l’Escolania de la Quadratura del Cercle i en l’enregistrament en directe de “Espriu a Sinera” el concert de commemoració del centenari del naixement de l’escriptor.

Discografia

Concerts

Contacte